Hoe paardenmelk te maken is

Uiercreme

Vóór 1914 dronk geen Nederlander paardenmelk. Dat veranderde in 1873 toen de Legio Hoofddorp (omdat het op het schiereiland Hoofddorp ligt) een brief schreef aan het ministerie (later Bert Uitman) met het verzoek paardenmelk beschikbaar te stellen voor het grote publiek. Zij kregen te horen “Dit is een overheidsbedrijf dat niet geschikt is voor de algemene consument. Wij zullen zorg moeten dragen voor de exploitatie van deze onderneming.”

Om eerlijk te zijn, de tijd van paardenmelk is voorbij. In feite is er helemaal geen plaats voor paardenmelk in onze supermarkten, voor een groot deel vanwege de etikettering. Je zou heel wat onderzoek moeten doen om zowel koemelk als paardenmelk in de schappen te vinden. Leuke knipoog naar het lopendeband gezegde “een man is wat hij verkoopt” of “een insect is wat het eet”.

Paardenmelk is een van de weinige grondstoffen die in grote hoeveelheden in natuurvoedingswinkels te vinden zijn. Het basisrecept bestaat voor 75% uit paardenmelkpoeder en voor de rest uit een licht tot licht gewaardeerde dertig tot veertig procent plantaardige olie. De meeste plantaardige oliën die tegenwoordig worden gebruikt, zijn een uitstekende bron van linolzuur (een essentieel vetzuur). Veel winkels gebruiken sinds kort paardenmelkolie (sambucol, sojaolie van Marokko) in hun producten. Mijn punt is dat paardenmelk veel heilzamer is dan een fles tomatensaus die op het fornuis is opgewarmd, het echte alternatief is natuurlijk het helemaal vermijden van dierlijke producten. Het leven is te kort om je al te druk te maken over een glas magere melk. Hier is een kort bericht over paardenmelk:Horses Milk 101

Hier is een geweldige korte film gemaakt door Terry Whitley over paardenmelk. Geweldige blog en geweldige film, links hieronder. Wanneer (niet als) dit man en vrouw duo deze levensstijl verandering van een dier naar een mens te maken, zullen ze hun eigen grote zaak te creëren om anderen te onderwijzen, en meerdere kanalen om het te delen, en op duurzame plannen via online, youtube en facebook en elke andere haalbare manier om deze boodschap te verspreiden. Schets van de plannen hier.

Lees meer

Uiercreme

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.