Biologisch voedsel

Feiten en fabels over biologisch eten | Gezondheidsnet

Biologisch voedsel wordt verbouwd zonder gebruik te maken van chemicaliën, meststoffen, herbiciden en pesticiden. Dit is geweldig voor iedereen. De uitdaging is echter om winkels te vinden die biologisch voedsel verkopen.

Veel mensen verbouwen hun eigen biologische voedsel. Dit is lonend, zowel in termen van het gezondheidsvoordeel dat eruit voortkomt als in termen van stressvrij eten. In feite kan het verbouwen van je eigen biologische voedsel zowel lonend als stressvrij zijn.

assesilienceHet belangrijkste van biologisch voedsel is dat het door de natuur is geproduceerd en rechtstreeks uit de natuur komt. Daarom is het heel eenvoudig om je eigen biologische voeding te verbouwen. Zelfs gewone groenten kunnen in een container in uw keuken worden gekweekt.

versheidgewicht De laatste tijd koop ik biologische yoghurt. Ik hou van de gezondheidsvoordelen van yoghurt en ik hou van de smaak van biologische yoghurt. Als ik yoghurt koop, vraag ik om biologisch. Geen wonder dat het een lekkere biologische smaak wordt genoemd.

haalbaarheid en consistentieVeel mensen zeggen dat biologisch voedsel produceerbaar en gemakkelijk te maken is. Wat echter niet waar is, is dat er in de winkel veel producten te vinden zijn die biologisch van aard zijn. Zo vind je in de winkel yoghurt en andere soortgelijke producten die eigenlijk bloemig van aard zijn. Er is hen verteld dat ze biologisch zijn, maar ze zijn niet gekweekt op de manier waarop ze worden verteld.

Dit is niet noodzakelijk negatief. Zolang het proces van telen, produceren en verpakken in eigen huis wordt gedaan, kan het voedsel als biologisch worden bestempeld. Je zult in een winkel geen yoghurt zien naast "ffece" gemaakt met bloemistenmeel, "survivor" pistachepasta enzovoort. Integendeel, je ziet volle en zelfs vette biologische yoghurt. En dan heb ik het niet over het vet. Wist je dat vetvrije yoghurt een nieuwe, alternatieve zoetstof is?

Vers fruit en yoghurt zitten boordevol vitamines, mineralen, voedingsstoffen, antioxidanten en enzymen. De beste manier om van je yoghurt te genieten, is door hem zelf te maken. Net als bij het maken van zelfgemaakte pannenkoeken en eieren, heb je alleen verse eieren, vers fruit en verse pannenkoeken (ook brood) nodig.

Ik zou je willen aanmoedigen om naar je plaatselijke natuurvoedingswinkel te gaan en te kijken wat er in de koeler zit. In feite, waarom niet meteen naar de sectie biologische bulkvoeding gaan en kijken wat er voor het avondeten is? Je zult aangenaam verrast zijn.

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.