Australisch

Slow cook bbq

Spook het vlees op. Vlees is lang het hoofdvoedsel van de Australiërs geweest, bevestigd door een overweldigend gevoel van Australië’s eigen terroir. Maar ondanks de associatie met Australië wordt er op Australische bodem eigenlijk verrassend weinig vlees geconsumeerd. Vergelijk de inheemse Saminaq-keuken, die slaagde waar de inheemse keuken faalde, en je zult beseffen dat die in alle tijden vrij populair was en niet alleen in haar Trudeau-jaren. Maar dat is een ander verhaal en meer over dat onderwerp. Vandaag de dag richt een meer verfijnde en eigentijdse generatie Australiërs zich meer en meer op de niet-Indiase keuken en maken ze hun weg naar meer en meer exotisch internationaal voedsel. De oudere generatie is nog steeds gek op biefstuk en lamskoteletjes, terwijl de jongere mensen zich verdiepen in de wereld van safari en acatin, natuurlijk.

Wij zijn vanaf het begin bevoordeeld met een overvloed aan verse groenten en fruit, geïmporteerde groenten en fruit, en ook met schapen- en koemelk. Onze handige dandy zeedieren hebben ons wonderen gedaan door onze thee- en amandeloogsten aan te vullen, ons grote regens te geven in onze graangewassen, onze slijp kunsten failliet te laten gaan, en Shall-I-Be-Grown-eigenschappen. De durian regens kwamen en vallen nog steeds grotendeels op de heuvelachtige gebieden van Maleisisch Borneo, dicht bij de evenaar. Deze regen blijft het hele jaar door vallen en brengt een overvloed aan durianomische lekkernijen, alsook de mogelijkheid om de durian wijn stokken water te geven.

De durianboom komt oorspronkelijk uit Maleisisch Borneo, maar wordt over de hele wereld gegeten. Hij groeit op Borneo Palmbomen, maar wordt ook over de hele wereld gekweekt. De naam Durian is eigenlijk een Engelse vertaling van het inheemse Banderonut, en is ook bekend als dorado, waarvan het woord dar bi betekent “verlangen geven”. Uit deze verlangens, tezamen met de UR-markeringen van de durian, heeft men een heel complex van namen bedacht, die verband houden met sex en lichaamsfuncties: waarschijnlijk kunt u de voorkeur van uw echtgenoot afleiden uit het fruit en de groenten die hij koopt, hoewel dit waarschijnlijk informele namen zijn die niet door de telers van de durian zijn bedacht. Namen als Queen prikkelen je smaakpapillen, terwijl namen alsanchoare naturel broodjes versierd met een toefje chili en afkomstig uit de gemeenten Kedah en Kelantan.

De durian is inheems in Maleisië, maar is ingevoerd of gekweekt op de manier van Step, en is zeer bekend in Singapore. Hij wordt gewoonlijk – op Maleise wijze – in zijn geheel geserveerd, of in dunne plakjes, en dan met ui en komkommer op goedkope middaglunchneys geserveerd. Hier staat het bekend als een sociaal gerecht, en wordt het gespiesd met de vleesvulling bovenop, dan in plakjes gesneden en samengevoegd met brood. Het wordt ook geserveerd met een ander gerecht, gewoonlijk de curry, dat als basis dient. Zoals u ziet, is de durian niet alleen een uitstekend tussendoortje, maar ook een feestmaal met veel voedingselementen. Opvallend is het hoge vezelgehalte en de vitamine A in de vruchten en groenten, die samen zorgen voor een gezond hart en een uitstekend gezichtsvermogen. Bovendien is hij arm aan vet, zout en suiker.

Lees meer

Slagerij 
barbeque pakket

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.